Östermalms IP 1
8 augusti 2020
14:00

Referat: Värtans IK - Västerhaninge IF

Varmt var bara förnamnet. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match men att det skulle bli så gastkramande kunde vi inte tro. Redan i första minuterna en jättechans till Västerhaninge men nicken från Elvir rakt på Värtans målvakt. En jämn första halvlek med en hel del ställningskrig. Som sagt det var varmt så tempot var lågt. 0 - 0 i paus speglade händelserna på planen rätt väl.

Andra halvlek då börjar det hända grejjer. Västerhaninge tar tag i taktpinnen och börjar lira fotboll. Vaskar fram ett par fina chanser. Istället är det Värtan som tar ledningen efter bolltapp och en snabb spelvändning så rullar Värtan in ledningen. Ett par minuter senare återigen ett bolltapp som gör att Värtan får ett läge, skott Oskar chanslös 2-0 och det har gått 62 minuter.
Västerhaninge slutade inte att tro på det utan gnuggar på och skapar en drös med jättechanser. I den 65:e Lulle som får in bollen till Dennis som slår sin försvarare 2-1 och nu är Västerhaninge verkligen på gång samtidigt som Värtan börjar se alltmer trötta ut.
Kvitteringen kommer i den 75:e Lulle kommer runt på sin kant stenhårt in i boxen efter marken där en Värtan spelare stöter in bollen i eget mål annars hade Kevin kunnat raka in den. Västerhaninge går nu för ett segermål, vilket gör att Värtan kommer i ett par riktigt farliga omställningar. I den 86:e Värtan kommer in från sin vänsterkant trycker bollen i kryssribban, retur ut skott som Igor styr undan med pannan. Istället vänder spelet Mohammed viker in från vänster och sticker fram bollen till Adam som fastställer slutresultatet till 2-3 i matchminut 88.

Det är sådana här segrar som visar vilken moral laget har, samtidigt var det onödigt små marginaler. Vi ska vara tacksamma för de här tre poängen, nu är det bara att jobba ännu hårdare så väntar FOC Farsta om en vecka.